ЛЮБОПИТНО: РАЗМИСЛИ

събота, 7 юли 2007 г.

РАЗМИСЛИ


Тук не очаквайте да прочетете мои "възвишени" откровения:) Ще има и мои, но предимно ще записвам мисли на "велики" хора. Или с две думи, неща от които съм се впечатлил. Спокойно може да ги прескочите ако искате. Слагам ги за себе си:)))

It does not expect to read my "lofty" revelations:) There will be mine, but mainly to record thoughts on the "great" people. Or two words, things that I'm impressed. Can safely skip them if you want. Put them on yourself:)))




"Ревността е най-страшната, най-разрушителната и най-съзидателната сила. Всичко велико, извършено от човечеството е направено в порив на ревност..."


"Jealousy is the worst, most destructive and most creative force. All great, made by humankind is made in the spirit of jealousy ..."


"Случайните изневери не само не пречат, а напротив, карат ни да мислим за оня, комуто изневеряваме.И дори най-често именно на това се дължи постоянството на мъжете..."




"Всяко човешко същество е самотно. Всеки от нас е сам в часа на смъртта. Суета е да си въобразява, че не е същото и докато живее. Дори тялото на съпругата, с която спим, си остава чуждо тяло. Дори децата, които сме създали, са ни чужди. Навярно създателят е пожелал да бъде така, та отделния човек да общува само с него и всички хора заедно, само с него... Единственият ни лек срещу самотата е съчувствието и милосърдието или с други думи, съзнанието, че и другите страдат от същото нещастие, както и ние..."


"Започнеш ли да описваш нещастието си, да го предаваш разбираемо, това означава, че вече си го приел.Раздиращата болка, смазващата покруса бавно отстъпват място на друго болезнено състояние - жестокото осъзнаване..."


Най-важното, което научих в живота си е това, че всеки проблем може да бъде решен, стига да имаш достатъчно голяма тояга!!!

Няма коментари: